Poţi adăuga orice soi de pere în chec, însă noi îţi recomandăm perele jambon, deoarece sunt mai dulci şi mai zemoase. Serveşte checul cu ceaşcă de cafea şi cheamă prietenele la tine.

De ce ai nevoie pentru chec

4 pere

1 lingură unt

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă pudră de ghimbir

1 praf de sare

300 g făină

120 g unt

100 g zahăr

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Descojeşti perele, le îndepărtezi cotorul şi le tai cubuleţe. Amesteci scorţişoara cu ghimbirul şi dai deoparte o jumătate de lingură, iar pe restul o amesteci cu făina şi sarea.

Topeşti lingura de unt într-o tigaie, adaugi perele, presari jumătatea de lingură de condimente şi amesteci constant. Când perele s-au rumenit, le dai deoparte.

Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi omogenizezi, apoi adaugi în compoziţie jumătate din perele sotate. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi pui deasupra perele rămase.

Dai tava la cuptor până când checul trece testul scobitorii.

Sursa https://davebakes.com

Loading...