Prepară un desert simplu cu ciocolată şi glazură, care ţi se va topi în gură.

Ingrediente

130 g făină
1 linguriţă sare
80 g pudră de cacao
50 g ciocolată, bucăţele
80 ml apă fiartă
230 g unt, la temperatura camerei
250 g zahăr
5 ouă

Pentru glazură
100 g ciocolată, bucăţele
120 g smântână

Mod de preparare – Chec cu ciocolată şi glazură

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Într-un bol, combini făina cu sarea. Separat, torni apa fiartă peste ciocolată şi amesteci până la omogenizare, apoi încorporezi pudra de cacao. Mixezi untul cu zahărul, apoi adaugi compoziţia cu ciocolată.

Amesteci pe rând cu ouăle. Combini treptat cu amestecul de făină. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 60-70 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu smântâna. Torni glazura peste prăjitură care s-a răcit. Serveşti imediat.

Sursa https://omgchocolatedesserts.com

Loading...