Pentru că citricele au început să-şi facă loc în magazine, este cel mai bun moment să prepari acest chec cu clementine.

De ce ai nevoie pentru chec cu clementine

Pentru chec

4 clementine

4 ouă

200 g făină

1 lingură praf de copt

4 linguri zahăr

4 linguri miere

Pentru glazură

50 g merişoare

60 ml suc de portocale

4 linguri zahăr pudră

Cum se prepară chec cu clementine

Speli clementinele, le acoperi cu apă şi le fierbi aproximativ o oră. Le scurgi, le laşi la răcorit, le tai, le scoţi sâmburii apoi le pasezi. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, zahărul şi mierea. După ce s-a omogenizat pui compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte pe deasupra. Laşi checul să se răcească.

Pentru glazură, amesteci merişoarele cu sucul de portocale şi le fierbi 5-10 minute, până când se înmoaie. Strecori, laşi la răcorit şi amesteci sucul cu zahărul pudră. Torni glazura peste chec.

Sursa http://www.carolinescooking.com

Loading...
Evaluează articolul