Această reţetă simplă îţi demonstrează că un preparat gustos şi săţios nu înseamnă neapărat că te şi îngraşă. De asemenea, este bogată în elemente nutritive, aşa că atunci când eşti la dietă şi vrei să slăbeşti, poţi mânca o felie sau două de chec cu dovlecei şi cartof dulce.

Chec cu dovlecei şi cartofi dulci - Ingrediente

2 linguriţe ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată fin
300 g cartofi dulci, descojiţi şi daţi prin răzătoarea mare
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
4 ouă
2 albuşuri
40 g făină
125 g brânză ricotta degresată, proaspătă
250 g dovlecei, daţi prin răzătoare şi scurşi de lichid
2 linguri frunze de ceapă verde tocate
2 linguri pătrunjel tocat
240 g legătură de roşii cherry
sare
piper
pătrunjel, pentru servire

Chec cu dovlecei şi cartofi dulci - Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mare. Căleşti ceapa 3 minute, amestecând până se înmoaie. Adaugi cartoful dulce dat prin răzătoare şi îl căleşti 3-4 minute, până se înmoaie. Pui usturoiul şi mai ţii pe foc 1 minut, până eliberează aroma.

Separat, baţi ouăle, albuşurile şi făina într-un vas, până se omogenizează. Adaugi brânza ricotta şi amesteci ca să se combine ingredientele. Încorporezi compoziţia de cartofi, adaugi dovleceii, ceapa verde şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Torni compoziţia de chec într-o tavă tapetată şi dai la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte, iar legumele sunt pătrunse. Laşi deoparte să se mai răcească.

Între timp, pui roşiile cherry pe o tavă de copt. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le coci 10 minute sau până vezi că se înmoaie.
Serveşti feliile de chec alături de roşii şi, dacă doreşti, cu frunze de pătrunjel întregi.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Drob de ciuperci şi verdeţuri

Drob altfel

Drob de pui

Loading...
Evaluează articolul