Bogat în antioxidanţi, fisticul combate inflamaţiile, protejează vasele de sânge şi reduce riscul dezvoltării bolilor cardiace. Consumul regulat de fistic crud poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) şi la creşterea nivelului de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscului de accident vascular cerebral.

De ce ai nevoie pentru chec cu fructe uscate
200 g unt
150 g zahăr
4 ouă  300 g făină
300 g amestec de fructe uscate
3 linguriţe praf de copt
50 g zahăr pudră, pentru decor

Cum se face checul cu fructe uscate

Hidratezi fructele uscate în apă fierbinte, 15 minute. Tai untul rece cubuleţe şi-l amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi amesteci bine.
Scoţi fructele din apă, le tai bucăţele şi le pui în amestecul de unt. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Vei obţine un aluat de consistenţa smântânii groase. Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Coci checul până trece testul cu scobitoarea.
Când s-a răcit, îl decorezi cu zahăr pudră.

Loading...