Un desert absolut delicios pe care trebuie să-l încercaţi măcar o dată este acest chec glazurat cu ciocolată.

Ingrediente:

Pentru blat:
200 g făină
100 g zahăr
2 linguri de cacao
2 linguriţe praf de copt
1 jumătate de linguriţă bicarbonat
100 g unt
2 ouă
150 g lapte
100 g nuci mărunţite

Pentru glazură:
200 g ciocolată menaj
75 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Amesteci făina cu zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi nucile mărunţite. Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu laptele, ouăle şi le torni peste copmoziţia cu făină. Amesteci inregientele până se omogenizează, apoi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai checul la cuptorul preânvălzit aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.

Între timp, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Într-un vas pe baia de aburi, torni frişca, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Torni compoziţia peste chec.

Dai prăjitura la rece pentru 2 ore.

Loading...