Chec cu iaurt

chec iaurt Photoland Photocuisine 057096 jpeg

Soluţia numită „chec“ sau „pandişpan“ este întotdeauna salvatoare atunci când vrei sau trebuie să prepari ceva dulce. Ingrediente

250 g făină

350 g zahăr

2 ouă

250 g iaurt

250 ml ulei

coajă rasă de la 2 lămâi

coajă rasă de la o portocală

Mod de preparare

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile până se obţine o cremă. Se adaugă treptat uleiul şi iaurtul, apoi făina, coajă rasă de lămâie şi portocală. Se amestecă totul foarte bine. La sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor.

Se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute.

Se scoate din formă după răcirea completă, se pudrează cu zahăr şi se garniseşte cu tablete de bomboane multicolore.

Sfat! În compoziţie pot fi introduse, după plac, stafide, smochine tăiate, bucăţi de rahat sau miez de nucă tăiat felioare.

sursa foto: Photoland