Am combinat două gusturi speciale într-un delicios chec cu lămâie şi mac, un desert care nu are nevoie de vreo ocazie specială pentru a fi prepart. Dar oricine mănâncă din el, chiar şi o feliuţă, se va simţi răsfăţat.

Chec cu lămâie şi mac - Ingrediente

5 ouă
1 cană zahăr
5 linguri ulei
1 cană făină
1 lămâie mare
2 linguri seminţe de mac
1 praf de sare
zahăr pudră pentru decor

Chec cu lămâie şi mac - Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare până spuma de albuş devine lucioasă şi zahărul se topeşte. Se adaugă coaja şi zeama de lămâie, se mixează bine, după ­care se pun treptat gălbenuşurile bătute separat cu uleiul şi macul. Se pune făina pe toată suprafaţa aluatului şi cu ajutorul unei linguri de lemn se amestecă uşor, de jos în sus, până se încorporează toată făina. Se toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse cu ulei şi tapetate cu făină. Se introduc în cuptor 40-45 de minute, la foc mic. Când sunt gata, se scot din tăvi şi se presară cu zahăr pudră. Şi te poţi înfrupta cu o felie din cel mai bun chec cu lămâie şi mac.

Loading...