Când vine vorba de desert rapid de preparat, gândul ne duce repede la un chec. Şi dacă tot e aşa, iată o reţetă de chec cu aer deosebit, festiv, dar care poate fi preparat oricând.

Ingrediente

5 ouă
1 cană zahăr
sare
8 linguri ulei
1 măr mic
100 g caise confiate
50 g nucă
1 cană făină
150 g seminţe de mac
2 pliculeţe praf de copt

Pentru decor

150 g ciocolată albă
100 g unt
100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul şi se albesc. Adaugi uleiul treptat, ca la maioneză, mixând continuu, mărul curăţat de coajă şi dat pe răzătoare, caisele confiate tăiate cubuleţe mici, nuca măcinată şi seminţele de mac.

Omogenizezi totul foarte bine. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri. Adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor. Torni totul într-o
formă de cozonac unsă şi tapetată şi coci, la foc mic, o oră.

Laşi prăjitura să se răcească în formă, o scoţi şi o aşezi pe un grătar. Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi cu untul şi glazurezi prăjitura. Laşi să se întărească ciocolata,
o muţi pe un platou şi o decorezi cu aşchii de ciocolată neagră.

sursa foto: StockFood

Loading...
Evaluează articolul