Chec cu miere
Mierea de albine înlocuieşte cu succes zahărul şi este mult mai sănătoasă. Iată cum se prepară un chec cu miere.
De ce ai nevoie pentru checul cu miere
150 g făină › 250 g unt › 3 ouă › 200 g miez de nucă măcinat › 250 ml miere › 1 măr › 2 linguri pudră de cacao › ½ baton de vanilie › 1 lingură zeamă de lămâie › 1 praf de copt › 100 ml vişinată › scorţişoară măcinată › 2 cuişoare pisate pulbere (opţional) Pentru ornat › 10 nuci › 50 g alune
Cum se prepară checul cu miere
Se freacă untul cu mierea, se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine înainte de a mai adăuga altul. Se aromatizează cu batonul de vanilie tocat foarte fin, scorţişoară măcinată şi cuişoare pisate pulbere (opţional). Se adaugă vişinata, nucile măcinate, pudra de cacao, mărul ras stropit cu zeamă de lămâie. La sfârşit, se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor până se omogenizează.
Se toarnă compoziţia într-o formă de chec tapetată cu folie specială de copt şi se presară deasupra alunele zdrobite grosier şi jumătăţi de miez de nucă. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute până ce acest chec cu miere trece proba cu scobitoarea. Se scoate checul cu miere din formă după răcirea completă