Compoziţia de chec cu morcovi şi portocală trebuie pusă în forme şi să nu depăşească trei sferturi, pentru a avea loc să crească în cuptor.

Ingrediente

4 ouă
300 g făină
200 g zahăr
400 g morcov ras fin
150 ml ulei
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la 2 portocale
1 plic praf de copt

Pentru glazură

100 g zahăr pudră
50 ml zeamă de lămâie

Cum se prepară

Se mixează ouăle cu zahărul pentru checul cu morcovi şi portocală , se adaugă uleiul treptat, apoi se încorporează pe rând făina cernută cu praful de copt, morcovul ras, esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec mai mare unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească.

Între timp, se amestecă zeama de lămâie cu zahărul pudră şi se toarnă peste checul răcit, apoi se taie acest chec cu morcovi şi portocală felii.

Chec cu dovleac si nuci

Chec aperitiv din ficatei de pui

Chec cu portocale si migdale

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul