Sunt pe terminate aşa că ar fi bine să te bucuri de vişine cât mai ai vreme! Aşa că, dacă ai pus de vişinată, ai făcut dulceaţă şi compot, e timpul să încercui şi acest chec delicios!

Dificultate mică
Preparare 80'
Pentru 10 porţii

Ingrediente

300 g vişine
500 g făină
50 g nucă de cocos
300 g zahăr
7 ouă
100 ml lapte
250 ml ulei
1 pliculeţ praf de copt
1 esenţă de vanilie
sirop de vişine pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi, speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs. Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi uleiul, mixând continuu, apoi laptele şi esenţa de vanilie.

Cerni făina cu praful de copt, o amesteci cu nuca de cocos şi încorporezi totul în compoziţia de ou, amestecând uşor, de jos în sus. Ungi şi tapetezi două forme de chec, torni în ele jumătate
din compoziţie, aşezi vişinele şi acoperi cu restul de compoziţie.

Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, la foc potrivit. Laşi checurile să se răcească în forme, le scoţi, le tai felii şi le serveşti stropite cu sirop de vişine.

sursa foto: Photoland

Loading...