Un desert pe care-l puteţi servi cu familia sau cu prietenii. Se face rapid, nu vă trebuie multe ingrediente şi, sigur, va avea succes.

Ingrediente:

200 g făină
250 g zahăr
3 ouă
150 ml lapte
150 ml ulei
1 lingură de cacao
1 plic praf de copt
1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahăr până îşi dublează volumul. Adaugi laptele şi uleiul şi amesteci până se omogenizează. La această compoziţie adaugi făina cu praful de copt, iar la sfârşit torni albuşurile bătute. 1/3 din aluat îl pui într-un alt bol şi-l amesteci cu cacaua.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt torni jumătate din compoziţia albă, apoi pui 2 linguri din compoziţia de cacao şi continui aşa până termini conţinutul din ambele boluri. La sfârşit amesteci uşor cu zimţii unei fuculiţe cele două culori.

Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.

Loading...