Am decretat: s-a deschis sezonul citricelor şi al fructelor exotice. Iată şi cum sărăbătorim: cu cel mai gustos şi aromat cheesecake.

Ingrediente

Pentru blat

300 g făină
1 ou
100 g unt
100 g zahăr
1 praf de sare

Pentru cremă

500 g brânză cremoasă
200 g zahăr
4 ouă
2 linguri făină
2 bucăţi mango

Pentru decor

1 bucată mango
2 linguri gelatină

Cum se prepară

Se cern făina şi praful de sare într‑un castron mare. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se frământă până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă oul, zahărul şi se frământă bine, până devine un aluat omogen şi elastic. Dacă este prea uscat, se adaugă două linguri de apă rece, dacă este prea lipicios, se mai adaugă făină. Se împachetează în folie şi se lasă la rece circa o oră.

Pentru prepararea cremei, se mixează brânza cu zahărul, gălbenuşurile şi făina. Se curăţă mango de coajă, se tăie cubuleţe şi se amestecă în cremă. La sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare.

Se întinde aluatul în foaie subţire şi se tapetează cu el o formă rotundă de tartă, detaşabilă. Se toarnă umplutura, se nivelează, apoi se pune la cuptor pentru circa 40 de minute. Se lasă să se răcească în cuptorul cu uşa întredeschisă.

Se pune gelatina la înmuiat în 150 ml de apă rece. După ce se umflă, se încălzeşte la foc mic, fără a fi lăsată să fiarbă. Se curăţă mango de coajă, se taie cubuleţe mici şi se aşază deasupra prăjiturii. Se toarnă peste prăjitură glazura de gelatină. Se lasă la rece 2-3 ore înainte de a fi servită.

sursa foto: Shutterstock

Loading...