Vrei să pregăteşti un desert uşor, cu care să impresionezi pe toată lumea? Încearcă reţeta de cheesecake cu ricotta în stil sicilian, pe care ţi-o prezentăm mai jos şi nu vei da greş.

Ingrediente:

900 g brânză ricotta

150 g zahăr

50 g făină

6 ouă

¼ linguriţă scorţişoară

2 linguriţe coajă de portocală rasă

2 linguriţe extract de vanilie

1 vârf de cuţit de sare

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul.

Pui brânza într-un castron şi o mixezi bine până capătă aspectul unei creme. Încorporezi zahărul şi făina, apoi ouăle, unul câte unul. Adaugi vanilia, scorţişoara, coaja de portocală şi praful de sare. Torni mixtura într-o tavă tapetată.

Bagi tava la cuptor, aproximativ o oră şi 15 minute, până când prăjitura a căpătat o crustă aurie si a trecut testul scobitorii. Acoperi şi laşi prăjitura să se răcească. Presari zahăr pudră înainte de a servi.

Sursa: allrecipes.co.uk

Loading...