Cheesecake cu ricotta în stil sicilian

Cheesecake cu ricotta în stil sicilian jpeg

Vrei să pregăteşti un desert uşor, cu care să impresionezi pe toată lumea? Încearcă reţeta de cheesecake cu ricotta în stil sicilian, pe care ţi-o prezentăm mai jos şi nu vei da greş.

Ingrediente:

900 g brânză ricotta

150 g zahăr

50 g făină

6 ouă

¼ linguriţă scorţişoară

2 linguriţe coajă de portocală rasă

2 linguriţe extract de vanilie

1 vârf de cuţit de sare

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul.

Pui brânza într-un castron şi o mixezi bine până capătă aspectul unei creme. Încorporezi zahărul şi făina, apoi ouăle, unul câte unul. Adaugi vanilia, scorţişoara, coaja de portocală şi praful de sare. Torni mixtura într-o tavă tapetată.

Bagi tava la cuptor, aproximativ o oră şi 15 minute, până când prăjitura a căpătat o crustă aurie si a trecut testul scobitorii. Acoperi şi laşi prăjitura să se răcească. Presari zahăr pudră înainte de a servi.

Sursa: allrecipes.co.uk