Ai mai gătit vreodată chifle umplute cu varză călită? Dacă nu, a venit momentul .

Ingrediente

Pentru aluatul de chifle
450 g făină
250 ml lapte călduţ
1 cub de drojdie
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă sare
50 g unt
1 gălbenuş pentru uns chiflele
1 lingură lapte care se amestecă cu gălbenuşul

Pentru umplutură

1 varză nouă, potrivită ca mărime
4 linguri ulei
piper boabe
sare

Pentru garnisit

2 fire ceapă verde
1 ardei gras roşu
100 g caşcaval ras, opţional
4 linguri cu mac

Mod de preparare

Pentru chifle amesteci laptele, drojdia, zahărul, sarea, untul topit cu făina şi frămânţi un aluat omogen. Modelezi un sul din aluat şi tai bucăţi egale din care formezi chifle rotunde pe care le aşezi într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Le laşi la crescut 30 de minute, apoi le ungi cu gălbenuş bătut cu lapte, le presari cu mac şi le coci, aproximativ 25 de minute, la foc potrivit. Între timp, tai varza fideluţă, o freci cu sare, o storci de zeamă şi o căleşti cu ulei bine încins. Adaugi piper boabe şi, din când în când, câte puţină apă, continuând călirea până când este bine pătrunsă şi se rumeneşte uşor. Tai chiflele în două, pe orizontală, scobeşti miezul şi îl înlocuieşti cu varză călită. Decorezi cu rondele de ceapă verde, cubuleţe de ardei gras şi opţional cu caşcaval ras.

Loading...