Datorită gustului său deosebit, dovleacul poate fi folosit într-o mulţime de preparate. De aceea, îţi propunem să încerci chiftelele cu dovleac copt!

Ingrediente pentru chiftele cu dovleac copt
500 g pulpă de curcan
1 ou
4 căţei de usturoi
2 linguri făină
sare
piper
pătrunjel
2 felii dovleac
2 linguri ulei
6 fire ceapă verde
sos picant, pentru servit

Cum se prepară chiftelele cu dovleac copt

Toci carnea şi o amesteci cu oul, făina, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Le dai la cuptor până când se rumenesc şi furculiţa intră cu uşurinţă în ele.

Într-o altă tavă, aşezi miezul de dovleac descojit şi partea albă de la cepele verzi, tăiată jumătăţi. Le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.Ţii tava la cuptor până când se rumenesc

uşor legumele. Serveşti chiftelele cu legume şi cu sos picant.

Loading...
Evaluează articolul