Gata în doar 45 de minute, aceste chiftele cu sos de iaurt şi mentă pot fi servite împreună cu o garnitură de orez sau de cartofi.

Ingrediente pentru chiftele cu sos de iaurt şi mentă

500 g carne de vită
1 ceapă
3 căţei de usturoi
2 ouă
2 felii pâine înmuiată
cimbru măcinat
pătrunjel verde
sare
piper
ulei pentru prăjit

Pentru sos
500 ml iaurt gros
1 lingură frunze de mentă tocate
2 căţei de usturoi

Mod de preparare pentru chiftele cu sos de iaurt şi mentă

Tai carnea bucăţi, le treci prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi căţeii de usturoi. Adaugi ouăle bătute, pâinea înmuiată scursă bine, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Din compoziţia obţinută formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura surplusul de grăsime şi le aşezi pe un platou cald. Separat, amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi cu frunzele de mentă tocate fin. Serveşti chiftelele stropite cu sos de iaurt, iar restul sosului îl serveşti în sosieră, direct la masă.

Loading...