Chiftele cu zacuscă de vinete şi ardei

chiftele cu zacusca de vinete si ardei jpeg

Despre această reţetă de chiftele cu zacuscă de vinete şi ardei se poate spune cu uşurinţă că este una de sezon, având în vedere ingredientele folosite. Multe aromate şi gusturi îmbinate cu succes într-o singură farfurie!

Chiftele cu zacuscă de vinete şi ardei - Ingrediente

Pentru chiftele 400 g carne tocată 1 ceapă 1 felie de pâine pătrunjel verde sare piper

2 vinete

1 ceapă

3-4 ardei graşi

3 linguri de ulei

2 linguri de bulion

1 foaie de dafin

sare

piper

Chiftele cu zacuscă de vinete şi ardei - Cum se prepară

Se coc ardeii şi vinetele, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei până începe să-şi schimbe culoarea. Se adaugă vinetele şi ardeii tocaţi şi se călesc în continuare 5-7 minute. Se adaugă bulionul, foaia de dafin, sare şi piper, după gust, şi se mai fierb încă 4-5 minute, apoi se ia de pe foc.Între timp, se prepară chiftelele, amestecând carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele rotunde, care se prăjesc în ulei bine încins, pe toate părţile. Se servesc chiftelele garnisite cu zacuscă.