Chiftele de ton

chiftele de ton jpeg

Este o reţetă incredibil de rapid şi uşor de gătit, ceea ce o face foarte accesibilă şi de dorit.

Ingrediente (4 chiftele) 350 g ton din conservă 2 linguriţe muştar 1/2 cană pâine tăiată bucăţi 1 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură apă 2 linguri pătrunjel proaspăt 2 linguri ceapă verde tocată sare piper 1 ou 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă unt

Mod de preparare

Scurge tonul din conservă. Dacă este în suc propriu, poţi păstra o lingură, şi adaugă o linguriţă de ulei de măsline peste ton. Amestecă tonul cu muştar, pâine, oaja şi zeama de lămâie, apă, pătrunjel, ceapă verde, sare, piper şi oul. Gustă amestecul înainte de a adăuga oul pentru a vedea dacă mai este nevoie de asezonare suplimentară. Apoi pui şi oul.

Împarte compoziţia în 4 părţi. Cu fiecare parte, formezi câte o bilă şi apoi o aplatizezi. Aşezi pe o foaie de copt şi laşi la rece o oră. Încinge uleiul şi untul într-o tigaie la flacără medie. Aşază cu grijă chiftelele în tigaie şi rumenşete pe ambele părţi, câte 3-4 minute. Serveşti cu felii de lămâie.

http://www.simplyrecipes.com/