Reţeta tradiţională de chiftele marinate este ideală pentru un prânz săţios şi extrem de gustos. Chiftelele pot fi servite simple sau alături de o garnitură. Reţeta este de dificultate medie.

Ingrediente

  •  600 g carne tocată (amestec vită cu porc) 
  • 2 ouă 
  •  1 ceapă 
  • 2 căţei de usturoi 
  • Mărar
  • pătrunjel 
  • sare
  •  piper 
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos: 

  • 4 linguri pastă de roşii 
  • 1 morcov mare
  •  ½ lingură amidon alimentar 
  • 250 ml supă strecurată de carne sau legume
  •  ½ pahar vin alb 
  • 1 ceapă potrivită
  •  1 foaie de dafin 
  • 2 căţei de usturoi 
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingură oţet de vin
  •  1 linguriţă zahăr
  •  sare  piper

 

Mod de preparare

 Amesteci carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, ouăle, mărar, pătrunjel tocate, sare şi piper, după preferinţă. Modelezi chifteluţe rotunde, nu foarte mari, pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi apoi pe şerveţele absorbante şi le păstrezi calde.

Separat, rumeneşti uşor în ulei căţeii de usturoi necurăţaţi de coajă, dar zdrobiţi cu lama unui cuţit, apoi îi scoţi. În locul lor, căleşti câteva minute ceapa tăiată mărunt şi morcovul cubuleţe sau dat prin răzătoarea mare. Adaugi supa şi laşi să fiarbă până se înmoaie.

Pui pasta de roşii amestecată cu amidonul, oţetul, foaia de dafin, zahărul, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe.

Atunci, pui în sosul pre   parat chiftelele,  torni vinul alb şi le laşi să clocotească încă 2-3 minute pentru a se combina aromele.

Le serveşti calde.

 

Loading...