Când ţi-e poftă de o masă copioasă şi gustoasă, ai la îndemână reţeta aleasă de noi: chifteluţe crocante cu seminţe de in. O bunătate!

Ingrediente 

  • 600 g carne tocată curcan
  • 1 ceapă mare
  • 100 g miez pâine
  • 100 ml lapte 
  • ouă
  • căţei usturoi
  • 1 lingură busuioc uscat 
  • ½ legătură pătrunjel
  • 300 g pesmet
  • 100 g făină 
  • 60 g seminţe de in  
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 200  ̊C.

Într-un bol, pui carnea de curcan tocată şi adaugi ceapa curăţată, spălată şi mărunţită, miezul de pâine înmuiat în lapte şi scurs foarte bine, apoi usturoiul dat prin răzătoarea mică, pătrunjelul spălat şi tocat, busuiocul uscat şi 2 ouă crude. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci întreaga compoziţie. Dai deoparte, la frigider, 30 de minute. 

Formezi chifteluţele în palmă. Le dai, mai întâi, prin făina în care ai adăugat puţină sare, apoi prin restul de ouă bătute şi, la final, prin amestecul din pesmet şi seminţe de in.

Le aşezi într-o tavă în care ai pus o hârtie de copt şi le stropeşti cu puţin ulei. Laşi la cuptor 20-30 de minute până se rumenesc.

Serveşti chifteluţele crocante lângă sosul şi garnitura preferate. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Supă rece cu chefir şi seminţe de in

 

 

Loading...