Chifteluţe de cartofi

Chiftelute de cartofi jpeg

Rapide şi gustoase, chifteluţele de cartofi sunt garnitura perfectă pentru un prânz în familie. Uite cât de uşor se prepară.

Ingrediente:

5-6 cartofi noi (nu foarte mari) 1 ou 1-2 linguri făină sare, piper, boia (opţional) un pumn sare grunjoasă puţin pesmet o legătură de mărar ulei (pentru prăjit)

Mod de preparare:

Speli şi tai mărunt mărarul. Speli şi cureţi cartofii, cu ajutorul sării grunjoase. Îi fierbi întregi, în apă cu sare. Îi laşi să se răcească puţin, îi dai prin răzătoarea mare, îi pui într-un bol şi îi condimentezi cu sare, piper şi boia. Adaugi făina. Incorporezi oul, necesar ca să lege compoziţia, şi adaugi şi verdeaţa. Amesteci bine.Modelezi din pasta obţinută chifteluţe şi le dai prin pesmet.

Le pui la prăjit în uleiul încins şi le laşi până se rumenesc (nu mai mult 5-7 minute). Le serveşti calde.