Este genul de mâncare pe care o prepari într-o seară de weekend pentru prieteni şi cei dragi, în timp ce savuraţi câte un pahar de vin. Chifteluţele din curcan merg perfect cu sosul de roşii şi brânză. Poţi să faci chiar mini sandvişuri cu aceste chifteluţe, servite cu o salată coleslaw.

Ingrediente:
2 linguri de ulei
4 căţei de usturoi
2 linguri de pătrunjel
1 cutie de roşii tocate
sare
piper
1 kg de carne tocată de curcan
1 ou mare
3 linguri de pătrunjel
1 cană de mozarella rasă
1/2 cană de firimituri de pâine sau pesmet
rozmarin

Preîncălzeşte cuptorul la 300 de grade. Într-o cratiţă mare, la foc potrivit, pune 2 linguri de ulei apoi usturoiul şi rozmarinul şi amestecă, însă ai grijă să nu se ardă.
Adaugă cutia de roşii tocate, sarea şi piperul şi lasă pe foc mic.
Într-un bol mare, pune curcanul, firimiturile de pâine, oul, usturoiul, pătrunjelul, sarea şi piperul şi amestecă toată compoziţia. Într-o altă tigaie, pune 2 linguri de ulei şi pune chifteluţele la prăjit. Pune sosul peste chifteluţe apoi pune brânza rasă şi bagă totul la cuptor pentru 10 minute. Adaugă pătrunjel şi serveşte.

Loading...