Chifteluţe de dovlecei

chiftelute dovlecei jpeg

Dovleceii sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează sistemul cardiovascular şi ajută la asimilarea calciului. Înclude-i şi tu vara aceasta în preparatele tale.

Ingrediente 500 g dovlecei sare 1 ou piper măcinat 100 g pesmet 2-3 fire ceapă verde 1 legătură pătrunjel, tăiat fin 50 g brânză telemea rasă ulei, pentru prăjit piure de cartofi

Mod de preparare

Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare, îi dai deoparte 30 de minute şi-i storci pentru a elimina excesul de zeamă. Adaugi oul, piper, după gust, pesmetul, verdeaţa, brânza şi le amesteci cu grijă.

Cu o linguriţă, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le serveşti cu salată de legume şi cu piure de cartofi.