Dovleceii sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează sistemul cardiovascular şi ajută la asimilarea calciului. Înclude-i şi tu vara aceasta în preparatele tale.

Ingrediente
500 g dovlecei
sare
1 ou
piper măcinat
100 g pesmet
2-3 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel, tăiat fin
50 g brânză telemea rasă
ulei, pentru prăjit
piure de cartofi

Mod de preparare

Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare, îi dai deoparte 30 de minute şi-i storci pentru a elimina excesul de zeamă. Adaugi oul, piper, după gust, pesmetul, verdeaţa, brânza şi le amesteci cu grijă.

Cu o linguriţă, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le serveşti cu salată de legume şi cu piure de cartofi.

Loading...