Delicioasele chifteluţe pot fi şi mai sănătoase dacă în loc să le prăjeşti în ulei, în tigaie, le coci în tavă, la cuptor. Îţi prezentăm o reţetă delicioasă şi foarte simplu de preparat, astfel încât chifteluţele să devină un deliciu de servi la prânz. Le poţi garnisi cu paste şi sos roşu ori cu orez brun.

Ingrediente Chifteluţe la cuptor

 

  • 500 g carne tocată (porc şi vită)
  • 2 felii de pâine
  • ¼ cană de lapte
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • făină
  • pătrunjel
  • sare
  • sos de roşii (opţioanal)

Citeşte şi: Cum să combaţi colesterolul mărit: 3 reţete delicioase

Mod de preparare Chifteluţe la cuptor

 

  1. Într-un bol mare, amestecaţi toate ingredientele, carnea, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt, laptele şi miezul de pâine.
  2. Adăugaţi sare după gust şi amestecaţi pentru a obţine amestecul de chifteluţe.
  3. Pune pe o farfurie câteva linguri de făină şi formează bile micuţe, pe care le veţi trece printr-un strat fin de făină.
  4. Încălziţi cuptorul la 200 ° C şi puneţi într-o tavă o hârtie de copt, pe care să aşezaţi chifteluţele date prin făină.
  5. Băgaţi la cuptor şi lăsaţi-le aproximativ 20-30 de minute, timp în care le puteţi întoarce o singură dată. Sunt gata atunci când vor căpăta o crustă aurie.
  6. Se servesc calde, cu cu sos de roşii sau simple.

 

Poftă bună!

 

Loading...