Că tot se găseşte grâu bulgur şi la noi, în zilele de post poţi prepara această reţetă de chili de legume savuros de picant.

De ce ai nevoie ca să faci chili de legume:

1 lingură ulei de floarea soarelui

1 ceapă albă medie, tocată

1 cană morcovi raşi

1-2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi fin

3 căţei de usturoi, tocaţi

1/2 cană grâu bulgur, spălat

2 linguriţe pudră de chili

1 lingură chimen măcinat

2 căni roşii proaspete tocat

1 1/2 căni suc de roşii

400 g fasole boabe albă sau maro

400 g fasole boabe neagră

sare, după gust

coriandru verde tocat

Cum prepari chili de legume:

Încingi uleiul într-o cratiţă la foc mediu-mare. Adaugi ceapa, morcovii şi arderii iuţi şi căleşti, amestecând des, până când ceapa se înmoaie şi devine transparentă, circa 5 minute. Adaugi usturoiul şi continui călirea încă 1 minut. Pui grâul bulgur, pudra de chili şi chimenul şi amesteci până se combină. Adaugi roşiile, sucul de roşii şi fasole şi ţii până dă un clocot, apoi reduci focul, acoperi şi fierbi, amestecând ocazional, până când fasolea s-a înmuiat, circa 1 oră. Asezonezi cu sare, după gust. Serveşti cu coriandru verde tocat, dacă doreşti.

Sursa: https://www.epicurious.com

Loading...