Chilli con carne (chilli cu carne) este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri din Mexic, însă a intrat şi în patrimoniul gastronomic al americanilor, mai ales în statele din sudul SUA, aflate la graniţă cu Mexic. Chilli este un fel de mâncare condimentată cu ardei iuţi, carne (de vită, pui, curcan), roşii şi adeseori fasole. Află mai jos cum se prepară chilli con carne, reţetă simplă şi delicioasă.

 

Chilli con carne: Reţeta simplă - Ingrediente

 

  • 500 g carne macră tocată (vită, pui, curcan)
  • 300 g fasole roşie din conservă
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mare
  • 4 tulpini ţelină apio
  • 1 ardei gras roşu
  • 200 g porumb dulce din conservă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 300 g roşii cuburi în suc propriu
  • sare, piper, după gust
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă praf chilli iute
  •  
  • Chilli con carne: Reţeta simplă - Mod de preparare

Speli şi toci ceapele, morcovul, ardeiul gras şi ţelina apio, apoi le căleşti 5 minute în ulei de măsline, la foc mic. Când sunt rumenite, adaugi carnea tocată de curcan şi o rumeneşti uşor, 10 minute. Pui roşiile cuburi (cu tot cu suc), fasolea din conservă, scursă, porumbul scurs şi asezonezi cu sare, piper negru, zahăr şi chilli, după preferinţă.

Laşi totul să fiarbă încet, sub capac, 30 de minute, până se îngroaşă sosul. Decorezi cu frunze de pătrunjel.

Loading...