Chipsuri de cartofi cu paprica

1 captura de ecran din 2019 08 05 la 17 34 11 png png

Atunci când ai poftă de chipsuri dar parcă n-ai vrea să consumi atât de multe calorii, îţi propunem să încerci reţeta noastră de chipsuri făcute în casă, cărora le poţi da ce aromă vrei şi sunt foarte sănătoase. Astăzi îţi propunem varianta cu paprica. Dulce sau iute, după preferinţe.

Ingediente: 

6 cartofi potriviţi

sare

piper

1 lingură ulei de măsline

1 lingură paprica

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi trece-i printr-o răzătoare de tip mandolină, cu care obţii felii de cartofi foarte subţiri. Pune feliile de cartofi în apă foarte rece şi spală-le bine. Scurge apa şi mai spală-i sub jet de apă. Între timp, încinge cuptorul la 180 de grade. 

Scoate feliile de cartofi pe un şervet absorbant şi usucă-le bine. Ia o tavă şi pune hârtie de copt în ea şi aşează feliile de cartofi. Unge-le cu ulei şi presară sare, piper şi paprica peste. Repetă procedeul şi pe cealaltă parte apoi bagă tava în cuptor pentru cam 20-40 de minute, până ce feliile de cartofi se rumenesc frumos. Scoate-le, lasă-le la răcit, pune-le într-un bol şi bucură-te de chipsuri făcute acasă.