Te-ai săturat de aceleaşi ciorbe pe care le mănânci de câteva zile? Încearcă o reţetă nouă şi inedită: ciorbă cu sfeclă roşie. Toţi vor fi încântaţi de aromele care le vor cuprinde papilele!

Ciorbă cu sfeclă roşie - Ingrediente:

2 sfecle roşii medii (circa 400 gr.)
1 ceapă medie
4 cartofi (circa 350 gr.)
1 morcov mare (de circa 200 gr.)
1 căţel de usturoi (mare)
2 litri de apă plată
1 legătură de pătrunjel proaspăt
Smântână (pentru servit)
Sare şi piper negru

Ciorbă cu sfeclă roşie - Mod de preparare:

Curăţă de coajă şi spală toate legumele. Taie ceapa cubuleţe mici. Dă morcovul şi sfecla roşie prin răzătoare şi pune-le în farfurii diferite. Taie cartofii cubuleţe medii. Pune o cratiţă încăpătoare cu apă la foc mare. Când începe apa să clocotească adaugă ceapa şi usturoiul întreg. Dă focul la mediu şi lasă să fiarbă 4-5 minute.

După care adaugă morcovul şi o linguriţă plină de sare. Mai fierbe circa 7 minute. Pune cartofii, lasă-i să stea 3-4 minute după care adaugă sfecla roşie. Lasă totul să fiarbă până cartofii vor fi gata.

Când cartofii sunt gata, gustă ciorba şi vezi dacă mai are nevoie de sare. Condimenteaz-o şi cu puţin piper negru. (Scoate usturoiul din ciorbă). Toacă mărunt pătrunjelul şi adaugă-l în ciorbă, stinge focul, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să stea circa 5 minute înainte să-l serveşti. Toarnă ciorba în boluri şi serveşte cu smântână. Poftă bună!

Sursa

Loading...