Ciorba de legume este o reţetă uşor de gătit şi plină de vitamine, graţie conţinutului de legume, motiv pentru care o poţi încerca oricând. Chiar şi cei mici o vor adora.

Ingrediente:

  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei graşi
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 3 roşii
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 500 ml borş
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 legătură leuştean
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai mărunt ceapa şi o căleşti în ulei încins, împreună cu rădăcina de pătrunjel dată prin răzătoare şi, când ceapa devine translucidă, adaugi ciupercile (dacă sunt mici le laşi întregi, dacă sunt mari le feliezi) şi morcovii tăiaţi. Le căleşti împreună şi, când scade zeama lăsată de ciuperci, torni 3-4 l de apă. Laşi să clocotească şi pui cartofii cubuleţe, dovlecelul rondele şi ardeii graşi tăiaţi mărunt. Laşi să fiarbă 15 minute, adaugi roşiile date prin răzătoare, usturoiul mărunţit, sare şi piper, după gust.

După ce se înmoaie legumele, pui bulionul şi pasta de ardei. După câteva clocote, torni borşul fiert separat, ţii 10 minute pe foc şi dai deoparte. Serveşti ciorba decorată cu leuştean tăiat.
 

Loading...