Despre ciorba de potroace se spune că este panaceul valah care te pune imediat pe picioare. Găseşti, mai jos, o reţetă tradiţională românească, ca la mama acasă.

Ingrediente ciorba de potroace

  • 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă orez 
  • 1 litru zeamă varză murată
  • 1 legătură de leuştean verde sau uscat
  • 1 pahar smântână sau iaurt 
  • sare

 

Preparare ciorba de potroace

Speli carnea, o cureţi şi apoi o opăreşti. Scoţi carnea, o clăteşti şi torni apă atât cât să o acopere. Spumuieşti şi laşi la foc mic. Cureţi cepele şi morcovii, le tai cu buleţe şi le pui în zeamă. Sărezi după gust şi laşi să fiarbă legumele cu carnea 20 de minute, apoi adaugi orezul fiert separat.

Într-o altă oală, clocoteşti zeama de varză, iei spuma şi o torni în supă. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă câteva minute, stingi focul şi presari leuşteanul verde tăiat fin.

Serveşti ciorba caldă, cu smântână sau iaurt.

Poftă bună!

Loading...