Prazul este disponibil pe tot parcursul anului, este bogat în fibre, minerale şi vitamine. Franţa, cel mai mare producător de praz, asigură o treime din producţia întregii Uniuni Europene.

Ingrediente

2 fire praz
2-3 cartofi mici
1 morcov
50 ml ulei
1 legătură pătrunjel
câteva frunze de leuştean
sare

Mod de preparare

Cureţi prazul şi desfaci frunzele, ca să le poţi spăla bine. Tai prazul rondele şi-l căleşti, adaugi morcovul ras şi laşi pe foc până se înmoaie prazul şi morcovul. Stingi cu 1 l apă
şi, când dă în clocot, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi pătrunjelul tocat. Când s-au fiert cartofii, ciorbiţa e gata. O iei de pe foc şi presari leuşteanul.

Loading...