Nici un meniu nu este complet fără o ciorbă aburindă.

Ingrediente

1 piept pui
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
¼ ţelină
sare
3 linguri smântână
1 gălbenuş
100 g tăiţei laţi
o lingură praf borş

Mod de preparare

Se curăţă legumele. Ceapa se toacă mărunt, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, iar morcovul se dă pe răzătoare. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când dă în clocot, se adună spuma şi se aruncă.

Se adaugă zarzavatul şi se fierbe la foc mic 30-35 de minute. Se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ia de pe foc.

Separat, se bate gălbenuşul cu smântâna. Se pune un polonic de zeamă din supă peste smântână, se amestecă uşor şi se toarnă totul în oala cu supă. Se adaugă o lingură de praf de borş.

sursa foto: Fotolia

Loading...
Evaluează articolul