Ciuperci cu usturoi la cuptor
Gustoase şi uşor de preparat, ciupercile cu usturoi la cuptor sunt perfecte ca o masă uşoară sau ca şi garnitură pentru alte preparate.
Ingrediente pentru ciuperci cu usturoi la cuptor
450 g ciuperci întregi
3 linguri ulei
2 căţei de usturoi, pisaţi
3 linguri unt, la temperatura camerei
2 linguri cimbru proaspăt, tocat
½ linguriţă usturoi pudră
5 linguri pesmet
1-2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare – Ciuperci cu usturoi la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli bine ciupercile, le usuci şi le rumeneşti într-o tigaie în puţin ulei. Le aranjezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.
Într-un bol, amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Ungi ciupercile cu această compoziţie, apoi le presari cu pesmet. Dai la cuptor 15 minute. Serveşti imediat.
Sursa http://cakescottage.com