Gustoase şi uşor de preparat, ciupercile cu usturoi la cuptor sunt perfecte ca o masă uşoară sau ca şi garnitură pentru alte preparate.

Ingrediente pentru ciuperci cu usturoi la cuptor

450 g ciuperci întregi

3 linguri ulei

2 căţei de usturoi, pisaţi

3 linguri unt, la temperatura camerei

2 linguri cimbru proaspăt, tocat

½ linguriţă usturoi pudră

5 linguri pesmet

1-2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare – Ciuperci cu usturoi la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Speli bine ciupercile, le usuci şi le rumeneşti într-o tigaie în puţin ulei. Le aranjezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Într-un bol, amesteci untul, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Ungi ciupercile cu această compoziţie, apoi le presari cu pesmet. Dai la cuptor 15 minute. Serveşti imediat.

Sursa http://cakescottage.com

Loading...
Evaluează articolul