Un desert inediat, clătitele cu iaurt şi căpşuni sunt un deliciu.

Ingrediente pentru clătite cu iaurt şi căpşuni

Pentru clătite

3 ouă

2 linguri ulei

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 linguri zahăr

300 ml lapte

130 g făină

Pentru umplutură

400 g căpşuni, feliate

3-4 linguri zahăr

1-2 linguri lichior, opţional

400 g iaurt grecesc

1 linguriţă esenţă de vanilie

zahăr pudră, după gust

Mod de preparare – Clătite cu iaurt şi căpşuni

Într-un bol, amesteci căpşunile cu  2 linguri de zahăr şi lichiorul şi le laşi deoparte 15 minute. Dai toate ingredientele pentru clătite la blender. Ungi o tigaie cu puţin ulei. Torni câte un polonic din compoziţie şi rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii.

Amesteci iaurtul cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Tai mărunt jumătate din căpşunile puse la macerat în licior şi le combini cu iaurtul. Ungi clătitele cu compoziţia obţinută şi le împătureşti pe jumătate. Serveşti cu restul de căpşuni şi zahăr pudră.

Sursa https://cafedelites.com

Loading...