Cookies-sendviş din dovleac

Vrei un desert sănătos pe care toată familia ta să îl îndrăgească? Atunci prepară această reţetă de cookies-sendviş din dovleac. Îţi va aduce laude, garantat!
Cookies-sendviş din dovleac
Ingrediente 16 bucăţi
Condimentele pentru dovleac:
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- ¼ linguriţă cuişoare măcinate
- 2 linguriţe amestec de condimente de dovleac (sau folosiţi doar condimente de dovleac)
Cookies:
- 12 linguri unt, topit
- 115 g piure de dovleac
- 150 g zahăr granulat
- 3 linguri melasă
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
- 280 g făină
- ½ linguriţă sare
- 100 g zahăr brun
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Umplutura de cremă:
- 225 g cremă de brânză, moale
- ½ linguriţă extract de vanilie
- 4 linguri unt
- 360 g zahăr pudră, cernut
Preîncălziţi cuptorul la 175° C.
Condimentele de dovleac: amestecaţi împreună condimentele SAU folosiţi doar amestec de condimente din comerţ.
Biscuiţii: într-un bol mare, combinaţi untul topit, piureul de dovleac, zahărul granulat, zahărul brun, melasa şi sarea. Bateţi împreună bine de tot.
Adăugaţi oul şi laptele şi bateţi pentru a încorpora.
Se adaugă făina, bicarbonatul şi condimentul de dovleac. Omogenizaţi cu o spatulă până la combinare.
Aliniaţi o tavă de copt cu hârtie. Scoateţi porţii din aluat cu lingura şi aşezaţi cookies-urile la cel puţin 5 cm distanţă.
Apăsaţi în jos pe fiecare cookie pentru a se aplatiza uşor.
Se coc timp de 8-10 minute, rotind tava la jumătatea timpului de coacere. Scoateţi tava şi răciţi complet.
Umplutură: Adăugaţi crema de brânză, untul şi vanilia într-un bol mare şi bateţi împreună cu un mixer.
Adăugaţi zahărul pudră în două adaosuri şi bateţi încă un minut până când devine un aluat pufos şi neted.
Pentru a face sandvişurile cu cookie-uri, puneţi cremă pe unul şi adăugaţi altul, apăsând uşor să se lipească.
Adăugaţi pe o tavă sau farfurie şi băgaţi la frigider timp de 30 de minute înainte de servire. Poftă bună!