Rozmarin, cimbru, linte şi lămâie, această cină săracă în carbohidraţi este extrem de aromată şi plină de proteine pentru o masă săţioasă şi sănătoasă. Recomandarea noastră este să o serveşti alături de o salată plină de verdeţuri şi legume colorate.

 

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roşie
2 căţei de usturoi
6 felii de pancetta tăcate
1 lingură rozmarin proaspăt
4 crenguţe de cimbru
800 g linte roşie spălată şi scursă
125 ml apă
1 lingură suc de lămâie
4 x 150 g cotlete de porc
1 lămâie tăiată în 4
1 legătură sparanghel

Mod de preparare:

Adaugă jumătate din ulei într- tigaie la foc mare, găteşte ceapa, usturoiul tocat şi pancetta, toate tocate cubuleţe mărunte până când ceapa devine moale. Adaugă rozmarinul, cimbrul şi mai găteşte cam 1 minut. Adaugă lintea, apa, redu focul şi lasă să fiarbă fără capac până apa se evaporă. Pune sucul de lămâie. 

Încinge cealaltă lingură de ulei într-o tigaie şi găteşte cotletele de porc cam 2 minute pe fiecare parte până sunt rumene. Ia-le din tigaie şi lasă-le acoperite.

Taie lămâia în 4 şi găteşte feliile cam 3 minute până prind culoare. Găteşte sparanghelul la aburi şi asezonează-l. Serveşte cotletele cu linte, sparanghel şi lămâie, iar la final piper proaspăt măcinat. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983

Loading...