Ce poate fi mai gustos decât un cozonac pufos, plin de arome şi de glazură, pentru masa de Paşte? În loc de o reţetă clasică de cozonac, poţi face unul spectaculos!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 1 plic drojdie uscată activă
  • 4 linguri apă caldă
  • 60 g ulei de cocos
  • 100 g zahăr brut
  • ½ linguriţă sare
  • 100 ml lapte de cocos
  • 200 ml apă minerală
  • 1 esenţă de vanilie
  • ½ linguriţă turmeric
  • 600 g făină
  • coaja rasă de la 1 lămâie bio

Pentru glazură

  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură zeamă lămâie

Mod de preparare 

Pui drojdia într-un bol încăpător, torni apa caldă şi laşi la dospit 15 minute. Adaugi zahărul brut, uleiul de cocos, laptele de cocos, coaja rasă de lămâie, turmericul, esenţa de vanilie şi sarea şi omogenizezi amestecul. Torni făina cernută şi începi să frămânţi, încorporând treptat şi apa minerală.

Frămânţi până ce compoziţia are o textură elastică şi nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi bolul cu un prosop şi laşi aluatul la dospit până îşi dublează volumul.

Îl împarţi în două bucăţi şi modelezi doi cozonaci pe care îi pui în forme rotunde, unse cu puţin ulei. Laşi din nou la dospit, încă 20-30 de minute, apoi îi coci 40-45 de minute, la 170 °C. Înfigi o scobitoare şi, dacă ră-mâne curată, înseamnă că desertul este gata. Laşi la răcit.

Pentru glazură, amesteci într-un bol zahărul cu zeama de lămâie, apoi îl torni peste cozonacul răcit. Decorezi după imaginaţie.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Chec umed glazurat

Loading...