Creveţi în crustă de fulgi de cocos

1 shutterstock 1150803332 jpg jpeg

Un preparat exotic, dar foarte uşor de gătit. Aromele acestei reţete de creveţi vor satisface gusturile întregii familii!

  • Porții: 4
  • Timp total: 30 min
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 10 min
  • Categorie: aperitiv, creveti

Ingrediente

● 500 g creveţi

decorticaţi

● 2 ouă

● sare, după gust

● piper, după gust

● 200 g fulgi cocos

● ulei, pentru prăjit

Pentru sosul de iaurt

● 200 g iaurt

● zeama de la ½ lămâie

● 2 căţei de usturoi pisaţi

● 1 legătură mărar

Mod de preparare

Speli bine creveţii, îndepărtezi intestinul şi îi usuci cu şerveţele de hârtie. Baţi ouăle cu sare şi piper. Treci creveţii prin ou, apoi îi „îmbraci“ în fulgi de cocos. Îi prăjeşti în baie de ulei, 3-4 minute, până sunt rumeniţi.

Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, cu usturoiul şi cu mărarul tocat.

Serveşti creveţii cu sos de iaurt şi cu felii de lămâie. Decorezi cu frunze de salată verde.

FOTO: Shutterstock