Salată de creveţi cu avocado şi sos miso
Trebuie. Mâncat. Acum. Atât este nevoie să spunem despre acestă gustoasă reţetă de creveţi cu avocado şi sos miso. E uşor de preparat, îţi ia puţin timp, iar majoritatea ingredientelor se găsesc acum proaspete în piaţă sau la supermarket.
Ingrediente:
Pentru salată 2-3 căţei de usturoi pisaţi 200 g creveţi proaspeţi, cu cozile îndepărtate ½ lingură de unt 1 vârf linguriţă de pudră de chili 1 vârf linguriţă de boia de ardei dulce sau iute 1 avocado mare sau 2 mai mici 1 castravete 4 căni de frunze de spanac spălat, curăţat şi tocat mărunt coriandru câteva alune
1 linguriţă de ghimbir curăţat şi dat pe răzătoarea mică
3 linguri de ulei
3 linguri de suc de lămâie
2 linguri de sirop de agave
1 ½ lingură de sos miso (îl puteţi cumpăra gata preparat din hipermarket)
1 căţel de usturoi pisat
un vârf de sare
Încinge o cratiţă şi topeşte untul la flacără medie. Adaugă usturoiul şi creveţii şi presară praful de chili şi de boia. Lasă la sotat timp de câteva minute, întorcând creveţii pe ambele părţi. Trebuie să capete o culoare frumoasă, aurie la suprafaţă. Taie avocado în jumătate, îndepărtează sâmburele şi curăţă coaja. Dă la o parte coaja şi taie mărunt castravetele. Toacă spanacul. Aşază într-un bol creveţii, spanacul, avocado, castravetele. Amestecă şi pasează într-un blender toate ingredientele pentru dressing. Toarnă compoziţia rezultată peste salată şi serveşte imediat. Presară pe deasupra coriandrul şi alunele zdrobite.
sursa: www.pinchofyum.com