O foloseşti la diferite creme şi prăjituri, însă nu eşti mereu mulţumită de calitatea ei. Află cum îţi poţi face singură brânză dulce de casă.

De ce ai nevoie pentru brânza dulce de casă

2 litri lapte proaspăt

200 ml smântână

1 tabletă cheag

1 lingură oţet alb

zeama de la ½ de lămâie

Cum se prepară brânza dulce de casă

Dizolvă cheagul în câteva linguri de lapte. Combină laptele şi smântâna şi pune-le pe foc până se înfierbântă şi dau câteva clocote. Adaugă cheagul, oţetul şi zeama de lămâie. Dă deoparte şi aşteaptă să se închege, iar zerul se separă de brânză. Pune brânza într-o bucată de tifon, pe care o legi la gură şi o pui la scurs. Când nu mai curge zer din ea, o dai la frigider.

Sursa foto http://thefoodiefoodster.com

Loading...