Cum prepari cel mai bun piure de cartofi! Ingredientele care-i dau un plus de savoare

2 shutterstock 93628213 jpg jpeg

Dacă te-ai plictisit de reţeta clasică de piure îţi propunem să o reinventezi şi să încerci un piure cu usturoi caramelizat E fabulos!

Uşor de făcut şi extrem de aromat, acest preparat este ideal şi pentru copii şi pentru adulţi, aşa că nu trebuie să eziţi să-l prepari.

Ai nevoie de:

- 1 kilogram de cartofi

- 100 ml smântână de gătit (30 % grăsime)

- 100 grame de unt 82 % grăsime

- 1 căpăţână usturoi

- o jumătate de legătură de pătrunjel

- sare, după gust

Spală bine căpăţâna de usturoi, tai-o transversal, stropeşte-o cu puţin ulei, presară sare, apoi înveleşte-o în folie de aluminiu şi dă-o la cuptor 30 de minute. Las-o la răcit, apoi scoate miezul de usturoi caramelizat şi pasează-l cu o furculiţă.

Curăţă şi spală bine cartofii, taie-i cuburi şi pune-i într-o cratiţă cu apă. Adaugă şi un praf de sare şi aşteaptă să fiarbă. Cartofii vor fi bine fierţi atunci când înfigi furculiţa în ei cu uşurinţă.

Ulterior, adaugă smântâna şi untul la temperatura camerei, după care pasează totul bine. Adaugă usturoiul caramelizat, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt şi potriveşte gustul de sare.

Serveşte-l cald, alături de friptură, sau simplu.

Poftă bună!