Dacă nu mai ştii ce să găteşti şi te-ai plictisit de reţeta clasică de piure îţi propunem să o reinventezi şi să încerci piure cu usturoi şi busuic.
Uşor de făcut şi extrem de aromat, acest preparat este ideal şi pentru copii şi pentru adulţi, aşa că nu trebuie să eziţi să-l prepari.
 
Ai nevoie de:
 
- un kilogram de cartofi
- 100 ml de lapte bătut
- 30 grame de unt
- 3-4 căţei de usturoi
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- sare şi piper, după gust
 
Mod de preparare: 
 
Curăţă şi spală bine cartofii, după care taie-i sub formă de cuburi şi pune-i într-o cratiţă cu apă. Adaugă şi un praf de sare şi aşteaptă să fiarbă. 
 
Cartofii vor fi bine fierţi atunci când înfigi furculiţa în ei cu uşurinţă.
 
Ulterior, adaugă laptele bătut şi untul, după care pasează totul cu o ustensilă ori cu un blender. 
 
Pisează usturoiul şi adaugă-l în piure, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt, dar şi cu sare şi piper, după gust.
 
Serveşte-l cald, întrucât rece nu mai e atât de delicios.
 
Poftă bună! 
Loading...