Cum se prepară celebrul panettone, cozonacul italian cu caramel.VIDEO
Deliciosul panettone începe să fie din ce în ce mai apreciat de români, găsindu-ţi cu uşuinţă şocul pe masa de Paşti alături de cozonacul tradiţional cu nucă, pască şi ouă roşii. Mulţi evită să-l facă acasă deoarece este destul de migălos de preparat.
Noi îţi prezentăm reţeta simplă şi rapidă, ca să-ţi uimeşti familia şi invitaţii cu cel mai pufos şi aromat cozonac. Dacă vrei, poţi înlocui caramelul cu stafide aromate.
De ce ai nevoie pentru panettone
20 g drojdie proaspătă
425 g făină
40 ml apă caldă
2 ouă
2 gălbenuşuri
130 ml lapte
55 g zahăr
75 g unt, la temperatura camerei
5 ml esenţă de vanilie
130 g zahăr, pentru caramel
stafide, opţional
Află cum se prepară panettone din acest video.