Cine doreşte o porţie delicioasă de curry cu carne fragedă de vită în sos cremos? Dacă ţi-am făcut poftă, urmează reţeta următoare!

Ingrediente  

  • 500 g carne de vită 
  • 200 g iaurt gras 
  • 1 ceapă 
  • 3 căţei de usturoi  
  • 2 roşii 
  • 500 ml supă de vită  
  • 2 linguri ulei   
  • 1 linguriţă ghimbir ras 
  • 1 linguriţă turmeric  
  • 1 linguriţă chimion pudră  
  • 1 linguriţă boia iute 
  •  1 linguriţă pudră de curry 
  • sare, după gust 
  • piper, după gust  
  • verdeaţă, pentru decor  

Mod de preparare 

Într-o cratiţă, încingi uleiul şi sotezi ceapa tocată mărunt cu usturoiul zdrobit şi cu roşiile tăiate cuburi. Adaugi carnea de vită tăiată cuburi şi mai laşi la foc potrivit 5-6 minute. Presari ghimbirul ras, turmericul, pudra de chimion, cea de curry, boiaua şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de vită şi laşi să fiarbă la foc potrivit, sub capac, până ce carnea s-a frăgezit. Ulterior, adaugi iaurtul şi amesteci. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.  

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Mâncare de cartofi cu carne de vită.

 

 

Loading...