Îmbină cartofii fragezi cu carnea de vită suculentă şi cu diferite mirodenii pentru a prepara o măncărică gustoasă şi săţioasă.

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 700 g pulpă vită
  • 4 căţei usturoi
  • 1 ardei iute, opţional
  • 100 ml vin roşu
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Speli carnea, o usuci cu şerveţele de hârtie, o tai în bucă ţi potrivite şi o pui la rumenit într­o tigaie an­tiaderentă. O întorci pe toate părţile, apoi o scoţi şi o pui într­o formă termorezistentă sau într­o oală de fontă. În aceeaşi tigaie torni vinul, adaugi pasta de to­mate, o cană de apă şi la şi să dea un clocot. Torni peste carne, condimentezi cu sare şi piper, adaugi usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ardeiul iute tăiat feliuţe. Aco­peri vasul cu un capac şi dai la cuptor, la 170 °C, timp de o oră şi jumătate. Speli bine cartofii şi îi tai în jumătăţi dacă sunt prea mari. Scoţi carnea de la cuptor, adaugi cartofii în vas, mai torni puţină apă dacă a scăzut prea mult, acoperi şi dai iar vasul la cuptor încă o oră. Serveşti tocăniţa fierbinte, presărată cu pătrunjel tocat.

Poftă bună! 

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Cozi de vită, la cuptor.

Loading...