O gustare delicioase pentru copii şi adulţi, aceste degeţele crocante de pui vor fi devorate în doare câteva minute. Acompaniază-le cu o salată coleslaw, sos de ketchup şi maioneză, iar pentru un răsfăţ suprem, pune lângă şi o porţie generoasă de cartofi prăjiţi.

Ingrediente:

200-300 g de piept de pui

1 ou

4-5 linguri de făină

1 linguriţă rasă de sare

1/2 linguriţă de piper negru

1/2 linguriţă de boia de ardei iute

1 linguriţă de boia de ardei dulce

1/2 linguriţă de usturoi granulat

10 g de praf de copt

150-200 ml de apă minerală

pesmet

Mod de preparare: 

Taie pieptul de pui fâşii de grosimea unui deget, aproximativ 2 cm. Într-un vas, sparge oul, adaugă făină, sare, piper negru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce şi usturoi granulat. De asemenea, poţii să mai adaugi câteva condimente preferate. Adaugă praful de copt şi toarnă apa minerală. Amestecă cu telul, până compoziţia devine omogenă.

Transferă carnea în vasul cu aluatul, amestecă şi o las-o pentru aproximativ 30 de minute să se odihnească.

Pune tigaia cu ulei  la foc mediu, încinge-l şi trece fâşiile de carne prin pesmet şi prăjeşte-le câte aproximativ 1,5 minute pe fiecare parte.

Scoate degeţelele pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă, care va îndepărta grăsimea în exces. Degeţelele sunt crocante şi deliciose, în special servite cu sos de maioneză. 

Loading...