Un desert care se face uşor şi este extrem de aromat. Se poate servi cu îngheţată de vanilie şi ţi-a ieşit o reţetă delicioasă pentru vară. În plus, poţi combina mai multe varietăţi de mere: ionatan, mere verzi acrişoare sau cele mici, pădureţe.

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină
200 g unt
3 ouă
50 g zahăr
1 pliculeţ praf de copt
1 praf sare

Pentru umplutură

1,5 kg mere
100 g zahăr
200 g nuci zdrobite
scorţişoară, după gust

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt şi le cerni. Separat, freci untul cu zahărul, încorporezi 2 ouă, unul câte unul, sarea şi făina în ploaie. Frămânţi un aluat pe care îl dai deoparte.

Speli, cureţi şi tai cubuleţe merele, după ce le-ai scos căsuţa cu seminţe şi cotorul, apoi le pui într-un vas la călit. Adaugi zahărul, amesteci şi laşi să se înmoaie. Opreşti focul şi presari scorţişoară.

Împarţi aluatul în două, întinzi foile, aşezi în centrul fiecăreia umplutura de mere şi presari miezul de nuci, apoi le rulezi. Aşezi plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul rămas, pe care l-ai bătut în prealabil, şi le dai la cuptorul încins până când trec testul cu scobitoarea.

Tartă cu mere (Tatin)

Cidru de mere. Reţeta cu drojdie

Plăcintă cu mere, nuci şi stafide

Loading...