Când îţi este poftă de un desert rafinat şi ai probleme cu greutatea sau, pur şi simplu, nu vrei să consumi zahăr, iată o propunere tentantă: tartă cu pere şi ciocolată.

  • Pregătire:1 h şi 20 min
  • Porții:1 tartă
  • Gătire:40 min
  • Timp total:2 h
  • Categorie:desert, tarta
Ingrediente
● 300 g făină
● 2 ouă
● 300 g unt
● 1 praf de sare
● 50 g îndulcitor
● 5 g praf de copt
● 5 pere
 
Pentru crema de ciocolată
● 300 ml frişcă lichidă
● 300 g ciocolată neagră fără zahăr
 
Pentru decor
● 100 g nuci sfărâmate
Mod de preparare
Cureţi perele de coajă şi de seminţe. Într-o cratiţă adâncă amesteci îndulcitorul cu 70 ml de apă. Adaugi 100 g de unt. Aşezi amestecul pe foc mic. Când untul s-a topit, pui perele feliate, astfel încât să fie acoperite de lichidul din cratiţă. Le laşi pe foc 7-10 minute, până se formează un sirop. Îl dai deoparte şi laşi amestecul să se răcorească.
 
Între timp, pregăteşti aluatul. Amesteci făina cernută cu sarea şi cu praful de copt. Separat, baţi la viteză mare restul de unt moale până devine cremos. Scazi viteza mixerului şi adaugi ouăle, unul câte unul. Pui amestecul de făină şi frămânţi cu mâinile. Aduni aluatul într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minue, apoi îl întinzi într-o tavă şi îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc. Peste aluat aşezi perele, apoi torni siropul. Coci tarta 40 de minute, la 180 °C.
 
Pentru crema de ciocolată, pui frişca lichidă pe foc şi, la primele semne că vrea să dea în clocot, o dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţele. O scufunzi bine în frişcă, o laşi 5 minute fără să o amesteci, apoi o baţi energic cu un tel şi o laşi să se răcorească. Scoţi tarta din cuptor, o ţii să se răcească, apoi torni din loc în loc crema de ciocolată. Decorezi tarta cu nuci sfărâmate şi o dai la frigider 2 ore.
 
FOTO: PROFIMEDIA

 

Loading...