Cea mai bună spumă de vișine. Cum o faci cremoasă, dulce-acrișoară și pufoasă

spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg

Pentru a aduce savoarea verii în bucătăria ta, folosește vișinele în cât mai multe deserturi. Acrişoare şi aromate, vişinele au un conţinut bogat în vitamine (A, B1, B2, B9, C, E), dar şi în minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu).

Vişinele ajută la scăderea colesterolului „rău“ şi le poţi consuma fără probleme şi dacă ţii o cură de slăbire. În plus, au efect antiinflamator şi analgezic şi pot diminua riscul apariţiei diabetului.

Datorită cantităţii de potasiu, vişinele sunt recomandate cardiacilor, deoarece pot ajuta la stabilizarea ritmului cardiac.

Spre deosebire de 100 g de cireşe, care conţin 13 g de zahăr, aceeaşi cantitate de vişine are doar 7 g de zahăr. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care vişinele ar trebui să fie incluse într-o dietă. Conform unui studiu american, vişinele reduc stratul de grăsime, în special pe cel din zona abdomenului, scad colesterolul total şi trigliceridele.

Substanţele minune din aceste fructe răspunzătoare de efectele benefice asupra siluetei se numesc antociane şi fac parte din categoria antioxidanţilor, având, totodată, un rol antiinflamator. De asemenea, vişinele mai conţin vitamina C, vitamina A, calciu şi fibre alimentare.

Citește și Plăcinţele cu vişine la tigaie

Iată cum prepari cea mai aromată spumă de vișine.

Ingrediente

160 g albuș (4 albușuri mari)

320 g zahăr pudră

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

350 g vișine

Speli vișinele, le scoți sâmburii, apoi le dai la frigider.

Lași albușurile la temperatura camerei 30 de minute, apoi le pui într-un bol de inox bine spălat și uscat, adaugi sarea și începi să mixezi. După 1-2 minute, când începe să se formeze spuma, adaugi câte o lingură de zahăr și continui să mixezi până ce termini zahărul și obții o bezea lucioasă și fermă. În ultimul minut, încorporezi și zeama de lămâie.

Adaugi vișinele cu tot cu zeama lăsată și mai mixezi 1-2 minute, la viteză medie. Dai spuma la rece o oră înainte de servire. Înainte de a pune desertul în cupe, mai amesteci o dată compoziția, pentru omogenizare.

FOTO Shtterstock